Дългогодишната мечта на поколения  жители на с. Труд – да имат модерна и многофункционална спортна зала най-накрая е факт. Десетки хора дойдоха за откриването на новото бижу в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ навръх първия учебен ден 16-ти септември.

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов подчерта, че построяването на спортното съоръжение в с. Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

 „Днес с. Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на новата зала – осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата на с. Труд - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото,  завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат“, посочи Иванов.

Той отбеляза, че залата стана факт само за 6 месеца, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на община „Марица“.

Кметът пръв отключи новата зала и покани жителите, които с огромно нетърпение и радостни възгласи влязоха да я разгледат.

Най-доволни бяха 220-те ученици от училището, които с възторжени викове показаха бурното си одобрение за новото спортно съоръжение.

Радостта бе огромна и за хандбалния клуб "Труд", който не е играл домакински мач в селото от десетки години.

"Беспорно това е сбъдната мечта за цялото село. За нас е много голяма радост, защото вече ще играем пред нашата публика. В Труд не имало мач от 30 години и повече. Последният такъв се е играл на асфалтова настилка. Тази година целта пред отбора ни е влизане в "А" група. С откриването на залата ще може всички да празнуване заедно, ако успеем да го постигнем", заяви пред репортер на Glas.bg Христо Кутев, състезател на ХК "Труд".

Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, тя е висока 8 метра и е с 350 седящи места.