Шефийлд Юнайтед ще посрещне Челси на своя “Брамал Лейн” в среща от заключителните кръгове на английската Висша лига. В този текст ще обърнем внимание на този двубой, който се очертава да бъде повече от интригуващ. Нека насочим поглед към срещата. 

Шефийлд Юнайтед няма как да не са доволни от първия си сезон във Висшата лига, откакто те се завърнаха в елита. Всички смятаха, че “остриетата” ще се борят за оцеляване, но вместо това отборът на Крис Уайлдър има солидни шансове да финишира в първата половина на таблцицата. Юнайтед дори имаха шансове да се борят и за класиране в Шампионската лига, но формата на отбора не бе достатъчно задоволителна след пандемията от коронавирус. Въпреки този спад в представянето на “остриетата”, за тях този сезон ще предизвиква единствено усмивки в бъдеще. 

Мениджърът Крис Уайлдър заслужава единствено комплименти за работата си до този момент. Без да разполага със звезди и скъпи футболисти, Уайлдър успя да сглоби един впечатляващ колектив. Шефийлд Юнайтед създадоха доста проблеми на най-силните отбори в лигата, а присъствието им в Топ 10 е показателно за класата им. Въпросът обаче е следният - могат ли “остриетата” да задържат тази форма и за следващия сезон? Това е загадка, чийто отговор следва да получим в бъдеще. 

Челси също са интересна тема на разговор в момента. Клубната легенда Франк Лампард кара своя първи сезон на “Стамфорд Бридж” и е на път да класира отбора за следващото издание на Шампионската лига. Видимо в момента Челси са работа в прогрес, поради което не бива да се правят окончателни оценки за качествата на Лампард. Поне не на този етап. Определено обаче бившият полузащитник показва обещаващи качества в ролята на мениджър. 

С привличането на имена като Тимо Вернер и Хаким Зиеш, Челси се очертава да бъде по-силен през новия сезон. Този обаче все още не е приключил, а трябва да бъде доигран. В момента всяка точка за “сините” е важна, като те трябва да довършат започнатото и да подсигурят завръщането си в Шампионската лига. Ако това се случи, определено ще можем да кажем, че Франк Лампард заслужава положителна оценка за своята работа. 

Любопитно е да проследим развитието на младите футболисти в състава на Челси. “Сините” имат солидно ядро от млади на възраст играчи, каквито са Мейсън Маунт, Рийс Джеймс, Тами Ейбрахам, Калъм Хъдсън-Одой и Рубен Лофтус-Чийк. Шотландецът Били Гилмор е смятан за истинско откритие в средната линия, въпреки своите крехки 19 години. Ако Франк Лампард успее да развие качествата на своите млади играчи, Челси ще има страхотна основа да изгради шампионски отбор в следващите години. 

Ако желаете да заложите на Челси срещу Шефийлд Юнайтед, трябва да знаете, че букмейкърът Palms bet дава коефициент 1.90 за лондончани. Ние обаче очакваме двубоят на “Брамал Лейн” да бъде истински оспорван, тъй че бъдете внимателни. “Остриетата” доказаха силата си през този сезон и не случайно се намират в Топ 10 на Висшата лига. Очакваме Юнайтед да покажат желание да завършат кампанията на високо темпо. Може би Челси е фаворитът тук, но футболистите на Лампард не бива да си мислят, че ще им бъде лесно да спечелят срещу състава на Крис Уайлдър.