Хърватското крило Лука Шаманич ще подпише със Сан Антонио и ще се присъедини към отбора на Грег Попович в най-скоро време. 19-годишният хърватин бе избран от Спърс под №19 в тазгодишния Драфт на НБА, а тексасци са се разбрали с досегашния му клуб Олимпия (Любляна) за сума, която ще бъде заплатена за преждевременното му освобождаване от страна на словенците.

211-сантиметровият тийнейджър изигра близо 50 мача за Олимпия през сезон 2018/2019, а най-силно се представяше в словенското първенство (10.1 точки, 5.9 борби и 1.0 асистенции). В Шампионската лига на ФИБА постигаше по 8.2 точки и 5.0 борби за 18.8 игрови минути, а в Адриатическата лига получаваше по 15.4 минути на мач, за които се отчиташе с 6.4 точки и 3.8 борби.

Here’s a look at some of Luka Samanic’s highlights from the 2019 #NBA combine, where he competed hard, made plays + earned his stripes playing against American competition in front of scouts + GMs. The #Spurs have selected him with the 19th overall pick. pic.twitter.com/uUr4VEKDUe

— DraftExpressContent (@DXContent) June 21, 2019

Лука е син на Марко Шаманич, който е играл професионален баскетбол в продължение на близо две десетилетия. Като дете хърватинът е живял в множество различни държави, включително Белгия и Германия, а днес говори свободно английски и испански. Тежкото крило има един сезон в дублиращия отбор на Барселона, като преди да премина при каталунците е имал оферти от колежанските Флорида, Гонзага и Пърдю.