Една от най-чаканите футболни срещи у нас - мачът от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. между България и Англия, може да се играе пред празни трибуни. 

Причината е расисткият скандал, който забърка български фен при загубата на "лъвовете" с 0:4 на "Уембли" преди седмица. Според "24 часа", става дума за 60-годишен фен, пристигнал от София за срещата, който в края на мача се е изправил на трибуните и е извикал "Стърлинг, ти си маймуна!". 

Стюардите веднага са го извели от стадиона и той е бил предаден на полицията. За инцидента е било съобщено на делегата на мача Петер Лундстрьом от Финландия. Той вероятно го е включил в доклада си, което означава, че националният отбор ще бъде наказан за трети път, като не е изключено санкцията да е мач пред празни трибуни. По правилника на УЕФА, при второ провинение за расизъм, тимът играе един мач при затворени врата и трябва да плати глоба от 50 хил. евро.

В момента България изтърпява две наказания от УЕФА заради поведението на футболните привърженици в мачовете от квалификациите с Косово, когато се чуха викове "Убий шипъра!" и Чехия, когато на трибуните беше забелязан националистически символ.

Първата санкция е затваряне на 3000 места в сектор "Б" за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места.

Мачът с Англия от квалификациите се очакваше да бъде най-посетеният на националния стадион "Васил Левски". Той трябва да се изиграе на 14 октомври.