Ще има ли Пловдив най-накрая модерни и завършени стадиони?

Очаква утре градът да получи 35 млн. лева трансфер от централния бюджет за реализиране на спортна инфраструктура. На заседание на Министерския съвет утре се очаква трансферът да бъде гласуван, а след това да се преведат парите към градската администрация, предава TrafficNews.

Ако предложението не влезе в дневния ред на утрешното заседание, то решението ще бъде взето на следващия Министерски съвет. 

Това решение е обещаната подкрепа от премиера Бойко Борисов към Пловдив за финансирането на Колежа, спортна база на Локомотив и трибуна. Решението на правителството обаче се очаква да не бъде конкретизирано за кои обекти да се ползват средствата.

Така кметът Здравко Димитров сам ще прецени как да разпредели средствата. Сумата е достатъчно за довършването на ст. „Христо Ботев“, изграждането на тренировъчна база на Локомотив, както и за трибуна „Бесика“ на Лаута. Средства може да бъдат заделени и стадионите на "Марица" и "Спартак".  Друга хипотеза е средствата да отидат за ст. „Пловдив“.

Не е изключено с парите да се финансира и ПК „Младост“, който ще струва 12 млн. лева, а няма финансиране. Без средства е и втория етап на спортна база „Дунав“ – за нея са нужни 2,5 млн. лева.