Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София не успяха да излъчат победител и завършиха 0:0 в един доста скучен първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. 

Първият точен удар дойде във втората минута, когато Кери стреля от далечна дистанция, а Георгиев без проблем улови.

В 9-ата минута Бусато не се намеси по най-добрия начин след центриране отдясно и бе близо да прати сам топката в собствената си врата. Бразилецът първо я изпусна около голлинията, а след това я извади и в корнер покрай дясната греда.

След четвърт час Неделев и Балтанов комбинираха добре пред наказателното поле на червените, последва шут на втория, който излезе над напречната греда.

Последва позиционна игра в центъра на терена, като Ботев бе с една идея по-креативният тим, пише sportal.bg. В 41-ата минута Тонев отправи изключително опасно прострелно центриране по земя в малкото наказателно поле, но неговите съотборници не успяха да го засекат.

Първото опасно положение за втората част отиде в сметката на ЦСКА-София. Соу овладя отдясно в наказателното поле пас на Малинов, измъкна се от Работов и стреля силно, но не намери целта. Секунди по-късно Малинов шутира мощно от 22 метра, но Георгиев спаси.

В 57-ата минута дойде и най-сериозният пропуск до този момент. Соу намери Белтраме, който се намираше на пет метра фронтално срещу вратата, но стреля над напречната греда.

В 65-ата минута и Ботев погледна по-смело към противниковата врата чрез Неделев, чийто шут от 25 метра излезе в аут. В ответната атака резервата Енрике стреля по земя, топката рикошира в Работов и се отправи към долния ляв ъгъл на Георгиев, но вратарят на Ботев плонжира и изби в корнер.

Само четири минути по-късно гостите пропуснаха нова отлична възможност. Малинов изведе резервата Тиаго, който шутира от 7-8 метра леко под ъгъл, но стражът на канарчетата изби.

В 76-ата минута Кери се пребори за топката в половината на домакините, напредна отдясно и центрира към Соу, който стреля от 6-7 метра с глава над вратата. Само 120 секунди по-късно Соу направи поредния пропуск. Енрике отне топката от Димитър Тонев пред наказателното поле на отев и центрира отлично към непокрития таран на червените. Той стреля фронтално с глава от 5-6 метра, но право в ръцете на Георгиев.

В 91-ата минута пловдивчани останаха с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Филипов, който бе принуден да спре атака на червените в центъра на терена след слабо подаване на Бандаловски.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 0:0

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Георгиев, 2. Перейра (53- Марин), 25. Работов, 11. Бандаловски, 28. Филипов, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 14. Шопов (63-Бурбано), 7. Тонев, 10. Вутов (72- Д. Тонев)

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 11. Занев, 18. Мазику, 26. Антов, 15. Малинов, 10. Евандро (63-Тиаго), 24. Белтраме (63-Енрике), 8. Кери, 22. Соу