Още един от великите футболисти на Аякс си отиде от този свят. Хулсхоф почина след кратко боледуване, написаха от Аякс. Не е ясна точната причината за смъртта. В негова памет всички футболисти на Аякс ще играят с черна лента на ръката в мачовете си през настоящата седмица.

Бившият футболист на Аякс Бари Хулсхоф почина на 73-годишна възраст. Информацията бе потвърдена от нидерландския клуб.

Хулсхоф защитаваше цветовете на Аякс в продължение на 12 години (1965-1977 г.). Той има 14 срещи и за националния отбор на Нидерландия. В своята кариера е играл рамо до рамо с Йохан Кройф, Гери Мюрен и Пит Кайзер.

За първия отбор на Аякс Хулсхоф изиграва 385 мача. Три пъти подред триумфира в КЕШ, става Световен шампион с Нидерландия, печели две Суперкупи на Европа, шест пъти първенството на Нидерландия и четири купи на страната.

След като напуска "божиите синове" и играе в Маастрихт. По-късно става треньор в Аякс и няколко белгийски отбора. През последните години от своя живот, заедно с Мино Райола, Хулсхоф е мениджър на Матайс де Лихт, който бе трансфериран в Ювентус през лятото.

Защитникът на италианския шампион написа в Instagram: „Дните и часовете, през които говорихме за футбол и се забавлявахме заедно никога няма да ги забравя. Ти си и винаги ще бъдеш моето най-голямо вдъхновение".