Олимпиакос (Пирея) обяви привличането на Кевин Пънтър, който прекара сезон 2018/2019 в италианския Виртус (Болоня). Като част от легендарния италиански тим американецът спечели Шампионската лига на ФИБА и дори бе избран за “Най-полезен играч” на Финалната четворка на турнира. 26-годишният гард вдигна трофея за втора поредна година, след като през 2018 триумфира в надпреварата като част от АЕК (Атина).

Пънтър е първото лятно попълнение за гръцкия колос, където играе и българската звезда Александър Везенков. През сезон 2019/2020 “червено-белите” ще играят във втора дивизия на Гърция, след като бяха изхвърлени от елита, но това няма да попречи на участието им в Евролигата.

190-сантиметровият гард имаше средни показатели от 16.0 точки, 3.4 борби и 1.7 асистенции в 16 мача в третия по сила европейски клубен турнир. В двата двубоя от Финалната четворка той се отличи със средно 23.5 точки, 7.5 борби, 1.5 асистенции и 1.5 отнети топки.

В професионалната си кариера роденият в Бронкс, Ню Йорк баскетболист е играл още за гръцкия Лаврио, белгийския Антверп и полския Роса Радом.