Отборът на Локомотив Пловдив съкруши ЦСКА в дербито на кръга от efbet Лига, побеждавайки „червените” с 2:1 на своя стадион в града под тепетата. Юрген Матей от ЦСКА даде превес на „смърфовете” с автогол в 31-ата минута, а осем минути по-късно Момчил Цветанов вкара попадение на бившия си отбор. Тиаго Родригес скъси пасива за „червените” в 69-ата минута, но силите на отбора, воден от Стамен Белчев, не стигнаха за изравняване и трите точки остана в Тракия.

По този начин ЦСКА не изрепетира по най-добрия начин възможностите си преди навярно най-ключовия мач през сезона. Само след четири дни (в четвъртък) ЦСКА ще играе в Швейцария срещу местния колос Базел в борбата си за влизане в групите на Лига Европа, пише gong.bg. Друг любопитен щрих е, че "червените" допуснаха първа загуба през сезона, като именно в седмия кръг тя дойде от "смърфовете", които подчиниха столичния си опонент.

След петата победа в първенството Локомотив се изкачи на второто място с 15 точки и вече е само на една зад шампиона Лудогорец. ЦСКА има 12 точки и е трети за момента.