Локомотив Пловдив разби Царско село в първия мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Пловдивчани се разправиха със своя противник с 3:0, постигайки своя четвърти успех като гост. Головете за „смърфовете” реализираха Диниш Алмейда и Димитър Илиев, който се разписа на два пъти.

В 9-ата минута гостите от Пловдив имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Удар на Николай Николаев срещна ръката на Лъчезар Балтанов, но главният съдия даде сигнал играта да продължи. В 13-ата минута Бирсент Карагарен шутира в долния ляв ъгъл на вратата зад Джони Пласид, който улови лесно.

Четвърт час след началото на мача наставникът на Царско село Любослав Пенев трябваше да прибегне до принудителна смяна. Играта напусна Божидар Васев, заменен от Андерсон Кордейро.

В 40-ата минута Пласид отново беше непробиваем. Този път вратарят на Царско село отрази с висота удар на Анте Аралица от въздуха. Хърватинът засече свалена топка от Диниш Алмейда, но Пласид показа класа. В последната минута на първото полувреме удар на Димитър Илиев от фаул премина на сантиметри от дясната греда.

Локо старира втората част с превъзходство и това донесе успех за тима.

В 53-ата минута, когато футболистите на Бруно Акрапович все пак успяха да реализират. Попадението дойде след изпълнение на статично положение, а домакините отново показаха слабост при защита в именно подобни ситуации. Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле, където Диниш Алмейда бе пласиран отлично и стреля с глава. Този път Джони Пласид не успя да реагира добре и трябваше да извади топката от мрежата си.

Футболистите на домакините пробваха да отговорят на предизвикателството, но освен до няколко корнера пред вратата на Мартин Луков, не успяха да стигнат до нищо съществено.

В 69-ата минута капитанът на гостите Димитър Илиев нанесе втори съкрушителен удар във вратата на „царете”. Нападателят на гостите бе изведен отдясно в пеналта на домакините и стреля много добре по диагонала, поразявайки целта за 2:0. Това бе четвърто попадение за голмайстора от началото на сезона.

Четири минути по-късно Царско село пропусна страхотна възможност да се върне в мача. Луис Педро изведе по брилянтен начин Стефан Христов зад отбраната на Локомотив, но останал очи в очи с Мартин Луков, не успя да го преодолее и да намали пасива на своя тим.  

Всичко в мача бе решено девет минути преди последния съдийски сигнал, когато Локомотив реализира трети гол. След неуспешен опит за изнасяне на топката от страна на домакините, Балтанов върна топката към Джони Пласид, който показа притеснение и не успя да отиграе добре. Вместо това той „подари” коженото кълбо на Димитър Илиев, за д реализира нападателят втория си гол в мача.