Волейболистките на Левски надиграха Казанлък с 3:0 (25:22, 25:19, 25:19) в мач от 6-ия кръг на първенството от НВЛ-жени на България, игран тази вечер в столичната зала "Люлин".

Така "сините" записах 3-а победа в първенството, като с 1 загуба и мач по-малко заемат 4-о място във временното класиране. Казанлък пък допусна 5-а загуба, като с 1 победа и 3 точки е на предпоследното 7-о място в подреждането. Следващата среща на Левски е отложения мач от 5-ия кръг срещу Берое (Стара Загора) във вторник (11 декември) от 18,00 часа. "Розите" пък в последния 7-и кръг ще приемат шампиона Марица (Пловдив) в петък (14 декември) също от 18,00 часа.

Въпреки чистия успех, победата не дойде лесно за Левски, като младият тим на "розите" доста изпоти съперничките си. Волейболистките на Казанлък играха много нахъсано и бяха достоен опонент на "сините". И в трите гейма играта бе равностойна, като двата тима се редуваха за надмощие. В решителните моменти, след 20-а точка, обаче, Левски показа повече опит и наложи волята си, като спечели чисто.

Най-полезна за Левски бе отново Моника Кръстева с 18 точки (2 блока и 50% ефективност в атака) за победата. За Казанлък Мариела Салиева реализира 14 точки.