Левски се класира на полуфинал на Купата на България! "Сините" остраниха Лудогорец след дузпи в последния 1/4-финал от турнира.

Драмата бе пълна, тъй като двубоят влезе в продълженията след като в последната минута на добавеното време Милан Миятович спаси удар от бялата точка на Драгош Григоре. Двата отбора не успяха да си отбележат попадения в допълнителните 30 минути и всичко се реши след изпълнението на дузпи.

Гостите стартираха по-уверено срещата и овладяха контрола на топката. Разградчани градяха постепенни атаки, за да преодолеят сгъстената защита на "сините".

В 4-ата минута се откри отличен шанс пред "орлите". Каули центрира отдясно в наказателното поле, където Марселиньо надскочи Янис Каргас и стреля с глава, но топката премина покрай левия стълб на вратата.

Четири по-късно Антон Недялков проби отляво и центрира в наказателното поле, където Клаудиу Кешеру опита изстрел, но той излезе в аут и не застраши Милан Миятович.

Левски на свой ред отговори с добра възможност. Найджъл Робърта задържа отляво и центрира в наказателното поле, където нямаше кой да засече към вратата на Владисалв Стоянов. Топката попадна около дъгата на наказателното поле, където Нуно Рейш нанесе плътен удар, но право в ръцете на стража на разградчани.

Постепенно действията на терена се поуспокоиха. Лудогорец продължи да е по-активният тим. Разградчани разчитат на постепенни атаки с продължителни разигравания, но "сините" стоят подредени в собствената си половина. Домакините разчитаха на бързи контраатаки. При една от тях Станислав Иванов се откъсна от защитата на Лудогорец и крилото бе фаулирано от Антон Недялков, за което бранителят на разградчани получи жълт картон.

В 18-ата минута Станислав Костов организира бърза контраатака. Нападателят напредна и реши сам да завърши, но изстрелът му бе отбит от Владислав Стоянов и топката излезе в ъглов удар.

Четири по-късно добра възможност се откри и пред Лудогорец след статично положение. Каули Оливейра центрира от фаул. В наказателното поле Клаудиу Кешеру надскочи Холмар Ейолфсон, но ударът му премина покрай вратата.

В следващите минути Левски задържа за по-дълго топката, но нямаше възможността да организира продължителни атаки заради дълбоката преса, която упражниха разградчани.

В 28-ата минута Милан Миятович направи груба грешка, след като опита пас към Иван Горанов, от това можеше да се възползва Лудогорец. Кешеру овладя топката и бързо продължи към Оливейра, който подаде към Марселиньо. Бразилецът опита да изненада Миятович, но черногорският страж решително изби.

Пет по-късно футболистите на Павел Върба застрашиха на два пъти вратата на Милан Миятович, но отбраната пред черногореца се справи с опасностите. "Орлите" продължиха да бъдат по-активният тим, като започнаха все по-настоятелно да атакуват по фланговете.

В 39-ата минута Клаудиу Кешеру стреля от пряк свободен удар, но над вратата пазена от Милан Миятович.

В заключителните минути на първата част Клаудиу Кешеру овладя на границата на наказателното поле и стреля с левия крак от въздуха, но покрай вратата на Милан Миятович.

Това бе всичко за първите 45 минути.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и отборите изглеждат по същия начин, както стартираха двубоя.

В 48-ата минута Вандерсон получи от Клаудиу Кешеру около наказателното поле на Левски. Бразилецът отправи удар от дистанция, но той бе слаб ипремина покрай вратата на Милан Миятович.

След това "сините" се активизираха и се настаниха трайно в половината на Лудогорец. В 53-ата минута след центриране от ъглов удар на Стайн Спиерингс Владислав Стоянов не успя да се намеси добре, от което се възползва Холмар Ейолфсон, но на метър от голлинията Драгош Григоре изчисти.

Две по-късно Стайн Спиерингс стреля от дистанция покрай десния страничен стълб на Владислав Стоянов.

Лудогорец отговори мигновено на предизвикателството. След грешка при изчистване на Холмар Ейолфсон, Баджи подаде към Вандерсон в наказателното поле. Бразилецът финтира Живко Миланов и стреля, но слабо и Милан Миятович без проблеми улови.

В следващите минути "сините" бяха по-добрия отбор на терена, като бяха вдъхновени от подкрепата на своите фенове. След бърза атака отляво Найджъл Робърта центрира в наказателното поле. Станислав Иванов финтира съперник и стреля, но топката се отби от тялото на Георги Терзиев и топката излезе в ъглов удар, предава gong.bg.

В 67-ата минута разградчани организираха бърза контраатака развита от Каули Оливейра. Вандерсон получи на границата на наказателното поле. Бразилецът финтира Живко Миланов и стреля в далечния ъгъл, но много неточно.

След силните минути за Левски постепенно Лудогорец погледна към вратата на "сините". В 75-ата минута Клаудиу Кешеру изведе отлично Вандерсон зад гърба на защитата. Бразилецът овладя и стреля в близкия ъгъл, след което последва великолепна намеса на Милан Миятович.

Веднага след това Антон Недялков проби отляво и центрира в наказателното поле, където Клаудиу Кешеру стреля, но много неточно. Румънецът бе заменен по-късно, а на негово място се появи Якуб Швиерочк.

В следващите минути играта често бе накъсвана след като на три пъти Кали Тиам се озова на тревата с проблеми в десния крак.

Постепенно станахме свидетели на позиционна игра, след като разградчани са се настанили в половината на "сините", но положения пред вратата на Милан Миятович липсват.

В добавеното време на двубоя Найджъл Робърта стреля от дистанция, топката тупна пред Валдислав Стоянов и стражът изби.

В заключителните секунди на двубоя Марселиньо бе изведен зад гърба на защитата на Левски. Холмар Ейолфсон задържа бразилецът и главният съдия Драгомир Драганов посочи бялата точка. Драгош Григоре застана зад топката и стреля в левия ъгъл, но последва великолепна изява на Милан Миятович. Черногорецът изби решително.

Лудогорец се настани в половината на "сините" с началото на продълженията. Домакините се прибраха в своята половина, като се видя и лека физическа умора в тях.

В 98-ата минута Якуб Швиерчок получи в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Милан Миятович се намеси решително.

В заключителните минути на първото продължение Стайн Спиерингс комбинира с Насиру Мохамед около наказателното поле. Нидерландецът стреля, но покрай левия страничен стълб на Владислав Стоянов.

Левски имаше отличен шанс да поведе в резултата. В 108-ата минута Живко Миланов стреля великолепно от фаул, топката влизаше точно под гредата, но Владислав Стоянов се намеси решително и изби в ъглов удар.

В заключителните минути на двубоя Стайн Спиерингс поиска дузпа, след като имаше контакт в наказателното поле със защитника на Лудогорец Георги Терзиев, но главният съдия Драгомир Драганов не посочи бялата точка.

При дузпите "сините" бяха по-концетрирани и продължиха на полуфиналите.

 

Снимка: Lap.bg

Ето кога ще бъде жребият и полуфиналите за Купата