Григор Димитров вече има треньор! Това е немският специлист Крис Гро. Той е бивш треньор на Томи Хаас, като бе в щаба му  в периода 2012-2013 година през 2015 г.

В последните четири години Крис е консултант към тенис федерацията на Съединените американски щати и се занимава с развитието на играчите.

Гро е роден през 1981 година, завършил е университета в Сан Диего. На сингъл като играч е влизал в топ 1000, но от самото начало се фокусира върху треньорската си работа, като още през 2008 година, две години, преди да стане професионален АТР треньор, работи като наставник в университета, в който е завършил.

Под ръководството на Гро, германският тенисист в рамките на 11 месеца се изкачва от извън Топ 200 до №11 в света, като печели титлите в Хале, Мюнхен и Виена. Записва и успехи над Новак Джокович и Роджър Федерер и печели наградата на АТР за завръщане на годината през 2012 година.

В последните месеци Григор Димитров нямаше треньор. Последно в щаба на българина бе Радек Щепанек. Първата ни ракета заяви на пресконференция в София, че продължава да получава съвети от Андре Агаси.