"Ботев" (Враца) заби звучен шамар на шампиона "Лудогорец", след като го удари с 3:1 у дома в мач от първия кръг на efbet Лига за сезон 2020/21.

Това е първа победа на врачани над "орлите" в историята, а тя дойде след попадения на Валери Домовчийски (43), Дание Генов (47) и Петър Атанасов (83). В добавеното време Каули (90+3-дузпа) оформи крайния резултат с почетен гол за гостите.

Сред титулярите на гостите бе най-новото попълнение Бърнард Текпетей, който бе привлечен от "Шалке 04". В отсъствието на Клаудиу Кешерю атаката водеше Якуб Швиерчок, но след изгонването на Светослав Дяков в 33-ата минута заради втори жълт и червен картон полякът бе заменен в 42-рата минута от Баджи.

За разградчани пък това бе поредно доказателство, че отборът изпитва сериозни игрови проблеми. Те се забелязаха още преди седмица, при загубената Суперкупа от Локомотив (Пловдив). Днес впечатленията се затвърдиха, като шампионът направи поредния си безличен мач.

В играта на тима липсваше агресия, както и идеята в атака. От отсрещната страна пък Ботев подходи агресивно, и успя доста по-добре да се приспособи към мокрия терен, което се оказа решаващо.