Ботев (Пловдив) надделя с минималното 1:0 над Етър в 1/4-финален плейоф за Лига Европа. Така жълто-черните ще гостуват в събота на Черно море в мач за седмото място във втората осмица, след което при успех ще се изправят срещу третия в крайното класиране на първата шестица.

Първата по-сериозна опасност в срещата дойде след 12 минути игра. Тогава Янко Георгиев трябваше да прави спасяване след засичане на топката от корнер на Яни Пехливанов. Той отигра центриране от корнер на Антон Огнянов от корнер, но стражът на Ботев се справи добре и улови. След 27 минути игра дойде добра възможност за Етър. Антон Огнянов получи отляво и центрира по земя за Милчо Ангелов, но добро маркиране на Иван Бандаловски осуети Ангелов да отправи удар към вратата на "канарчетата".

Миг по-късно домакините откриха резултата, след като груба грешка на Етър доведе до гол за домакините. При изнасянето на топката от Етър кълбото бе откраднато пред наказателното поле на "болярите". Там овладя Вутов, който си нагласи да стреля с левия крак и запрати топката в долния ляв ъгъл на Господинов, за да открие резултата.

В 41-ата минута Милчо Ангелов се озова на добра стрелкова позиция, но шутира слабо и Георгиев без проблем улови. Три минути по-късно Джонатан прекъсна опасна атака на Етър и подаде към Неделев, който от своя страна изведе Бурбано отляво в наказателното поле на виолетовите. Последва изстрел по земя, който Господинов спаси.

Първата опасна ситуация за второто полувреме бе факт в 56-ата минута. Тогава Милчо Ангелов се озова за момент сам срещу вратаря след неразбирателство в жълто-черната отбрана, но Бандаловски спря набега на нападателя със страхотен шпагат. Малко по-късно Кацаров опита да вкара ефектно след фалцов изстрел с левия крак, но не намери далечния ъгъл.

В 67-ата минута Господинов допусна груба грешка, след която Ангелов прати топката в мрежата на Ботев, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Десет минути преди края на редовното време Етър остана с 10 човека след спорен втори жълт и респективно червен картон на Пехливанов при спринт за топката с Джонатан. Неделев изпълни фаула и опита да реализира в десния долен ъгъл, но стреля в аут.

В 86-ата минута Божидар Кацаров остави болярите с 9 човека след изключително глупав втори жълт картон. Футболистът на гостите застана на метър пред топката при фаул в полза на Ботев. Съдиите на няколко пъти го подканиха да се дръпне, но той отказа и логично бе изгонен.

В добавеното време на срещата Ботев организира брилянтна атака. Тодор Неделев получи подаване вляво, а той прати диагонално подаване за Станислав Шопов. Вдясно той бе дублиран от Филип Филипов, но младият атакуващ играч на домакините напредна към дъгата и стреля силно. Господинов изби, топката срещна гредата и излезе в корнер.