Страстта към пластични корекции и подобрения понякога граничат с лудост. На 9 септември специалистите в областта на пластичната хирургия - гримьори, фризьори и всички свързани със създаването на красота, ще отбележат Световния ден на красотата.

Такъв е случаят с британския модел Алиша Дювал. Тя е призната за рекордьор в областта на пластичните операции и козметични процедури, чието общо количество е 330. За тях тя е платила над милион британски паунда.

Жената с най-голям силиконов бюст в Европа и света е немският еротичен модел Майра Хилс. Нейните гърди тежат по 20 кила всяка. Силиконът във всяка гърда е по 10 хил. кубика, а сутиенът й достига мярка 32 Z, пише „Телеграф“.

Според прочувания от над 20 милиона процедури са извършени само през 2017г. Тази бройка включва около 50 хиляди интервенции с ботокс в Бразилия, 107 хиляди корекции на клепачи в Южна Корея и над 1,35 милиона операции за уголемяване на бюста в Америка. Изобщо няма да отваряме дума за хиалурона в устните в германките. 

Статистиката, представена от Международната асоциация по естетична и пластична хирургия показва колко се е изменила концепцията за красота през поколенията и как в определени култури операциите са предпочитания метод срещу остаряване пред кремовете и козметични процедури.