Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че ще има среща с комитета от граждански инициатори за неговата кандидатура за столичен кмет.

"Ще ги изслушам и те трябва да ме убедят, че има нужда от моето явяване на местните избори за София", посочи той пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос твърдо ли влиза в битката за София, Сидеров отвърна: "Когато човек си прави планове, Господ много се развеселявал, защото всичко е в ръцете на Господ Бог".

Националистът посочи, че изявлението му може да се приема като манифест, меморандум…

Според него, когато позволиш да има гей-паради, трети пол и да има родител 1 и 2 и учиш децата, че те могат да си избират пола, след това прилагаш Стратегия за детето, си паднал в капана на джендърството.

"Този капан се подготвя отдавна. Той ще влезе в Народното събрание. Ако няма кой да оказва съпротива, да се бори с това, то ще бъде прието. Основните партии не бяха против, те си мълчаха", допълни още лидерът на "Атака".

По думите му хората, които искат неговата кандидатура са хора, които държат на традиционното семейство и казват, че само той може да се справи.

Според Сидеров София не са плочките, а хората. На въпрос кой ще е основният му опонент, той посочи, че не ги знае още: "Не са заявени още. Чакаме. Великата тайна е кой ще бъде кандидата на една или друга партия".