ПП "Няма такава държава" се втурва стремглаво в битката за парламентарните и президентски избори. Новината съобщи лично сценаристът Тошко Йорданов пред журналисти малко след като внесе документите за регистрация на партията в Софийския градски съд. Оказа се, че са събрани общо 3700 подписа.

Тошко Йорданов обаче не посочи към кой политически спектър ще се ориентира партията, а заяви, че пред страната и пред хората има проблеми. Йорданов изтъкна, че от една страна левите, в лрицето на БСП, са направили неща, които правят десните партии по света, а пък ГЕРБ - социални неща по време на изборите. "Това ляво-дясно и да си чешем езиците, отдавна го няма. На последните местни избори видяхте как гласуваха демократично мислещите хора", завърши Тошко Йорданов.

Припомняме, учредяването на партията "Няма такава държава" стана точно преди месец за около 15 минути, а неин председател е шоуменът, а заместници са част от екипа му от сценаристи. Никой не пожела да даде коментар на излизане след приключване на заседанието по учредяване на новата политическа сила.

Само един делегат се осмели да каже, че събранието е закрито за журналисти заради така наречените „кафяви медии“ и защото не знаят кой с каква цел е дошъл.

През лятото Слави Трифонов обяви своите намерения да влезе в политиката със собствен проект. В продължение на почти 19 години той беше водещ на късното шоу по бТВ.

През последните месеци Трифонов поиска смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120. Той обеща да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Той се обяви и за пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.

Снимка: БГНЕС