„Войската, на която най-много разчитаме, са тези. И в регионалните конфликти и в световен мащаб, показва, че тези вършат най-много работа. Имаме много други скъпи въоръжени сили, но тези са долу, където никой друг не може. Затова пазете се живи и здрави и честит празник!”. Това бяха част от думите на премиера Бойко Борисов в Пловдив.

Той наблюдава тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив.

Отказа да отговаря на актуални въпроси и да коментира високия брой заболели от коронавирус. Каза само, че всеки ден обсъжда данните с Щаба. По време на събитието, министър-председателят заяви, че поетите ангажименти от страна на правителството към военните са изпълнени Вече са предоставени 300 хиляди патрона за нуждите на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив. Той допълни, че е имало много съпротива за това формирование, тъй като били нужни допълнителни средства за бронирани машини.

Вижте още във видеото на GLAS.bg:

  

 „Мъжете и жените от Специалните сили постигнаха това, което сме днес. Извоюваха своето място в йерархията на българската армия.”, добави от своя страна бригаден генерал Явор Матеев – командир „Специални сили”.

НА ЖИВО: Борисов пристигна в Пловдив!