Националният изпълнителен комитет на НФСБ призова ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите.

В позиция, разпространена от пресцентъра на партията, се посочва още, че НФСБ са останали изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент.

Не рушете трудно съграденото единство на патриотичния фронт, призовават от партията. В позицията се отбелязва, че ВМРО е прекратила разговорите едностранно и без предизвестие.

"Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България, ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския Парламент, не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции", се казва още в разпространената позиция.

От НФСБ припомнят, че именно те са в основата на обединението още през 2014 г., както и в днешното 44-то Народно събрание, и че партията е извършила саможертва като е оттеглила своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и "Атака" президентското и вицепрезидентското място. По думите им това е донесло най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България.

Убедени сме, че единението ни прави по-силни, посочват от НФСБ.