В града и в държавата се налага усещането за липса на прозрачност и справедливост, убеден е адвокат Георги Колев, кандидат за кмет от ЗС „Александър Стамболийски”. Той поиска всички процедури, които се провеждат в Общината: обществени поръчки, процедури по възлагане и плащане по различни договори, търгове, комисиите и сесиите в Общинския съвет – всички те да бъдат онлайн.

„Подготвихме платформа, която вече е качена онлайн. Тя ще може да се тества от всеки един пловдивчанин. Платформата ще е електронна система за мини референдуми, която има за цел да обслужва ОбС. Имаме дневен ред от 51 точки, като всеки един ще може да гласува и да съветва, както би направил, ако е общински съветник. Светът вече е дигитално село, ние не можем да живеем в пещера. Трябва да излизаме на светло от време на време”, сподели кандидатът за кмет на Пловдив с номер 49 Георги Колев.

Онлайн система разполага с 4 основни функционалности - може да се проследят на живо сесиите на Общинския съвет, да се запознаят хората с дневния ред на следващата общинска сесия, както и да вземете отношение по темите от дневния ред и да гласувате по сходен на общинските съветници начин. Може да се проследят на живо общинските поръчки и отварянето на документите. Освен това е предвиден и мини онлайн референдум, където потребителите могат да гласуват и дискутират важни теми за нашия любим град.

Утре, петък, от 10,30 часа в Предизборния щаб на ЗС „Александър Стамболийски” на бул. „Шести септември” 230 А, ще бъде премиерата на онлайн платформа за прозрачно управление, изготвена от екипа на съюза. Платформата ще бъде представена от Георги Колев – кандидат за кмет на Пловдив, и IT специалисти. Заповядайте, ще бъде интересно!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!