Див спор за предложението за болничните продължава да вилнее сред депутатите. Менда Стоянова се била объркала кой е предложил първия ден от болничния да се поема от работника, заяви Красимир Каракачанов пред bTV.

По думите на вицепремиера и лидер на патриотите, от политическата формация имали други предложения - минималната пенсия да стане 250 лв., три поредни години да се отделят по 70 млн. лв за изграждане на детски градини и таксите за забавачниците за деца от 4-годишна възраст нагоре да отпаднат за семейства със средни и ниски доходи.

“Това е важното, което трябваше да се отбележи. Ще бъда деликатен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала. Може би не е разбрала”, заяви Каракачанов.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО беше категоричен, че злоупотреби с болнични непременно има.

“2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн., а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща", каза още Каракачанов.

Иван Нейков: Има болничен, има проблем. Няма болничен – няма проблем!?

Без ден болничен, сметките: На 560 лева заплата, губиш 17,50 лева

Горанов увърта за болничните – предложението било в пакет. Стига напрежение!