Депутати от БСП, които в момента имат готовност и са здрави, ще помогнат в тежката ситуация и ще станат доброволци в болници, където имат нужда от хора, написа във Facebook лидерът на Столетницата Корнелия Нинова.

"Обсъдихме с колегите и решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет за 2021 г. в Народното събрание, да помогнем на болниците", пише тя.

Припомняме ви, че от понеделник трима депутати-социалисти: проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, са на първа линия в болниците в Свищов и Шумен. Те се присъединиха с доброволен труд в борбата с коронавируса в двата диспансера, след като и от двете болници алармираха, че са останали напълно без лекари.

Нинова успокоява привържениците си, че вече е с отрицателен тест за COVID-19 и се връща към активна работа. Тя бе приета в болница на 31 октомври, а след стабилизирането й бе изписана и продължи лечението си в домашни условия.

"Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим", подчертава в поста си Корнелия Нинова.