Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна - незабавни оставки, честни избори, обяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

"Цинично е това управление, което погази конституцията да има амбицията да дарява нова Конституция", категоричен бе Радев.

"Това управление приключи морално и е време час по скоро да приключи формално. Това управление е агония", настоя държавният глава.

По думите му, експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите.

"Имам готов вариант за Конституция, но след като видя оставките, това в момента е най-важното", подчерта Радев.

На свой ред премиерът Борисов обяви, че това, което е предложено от ГЕРБ, е само една чернова.

"Всеки абзац Великото народно събрание може да промени", настоя той във Видин, където инспектира отсечка от новия път между Видин и Монтана.

"Почват да умуват какъв бил проектът. Какъвто и да е проектът, ВНС може да промени абсолютно всичко в него - от първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем политическа воля", коментира Борисов.

"120 гласа - ще ги съберем", категорично заяви премиерът. Според него целта сега била да се състави кабинет тип "Орешарски".

На въпрос какво ще се случи, ако предложението за свикване на ВНС и нова Конституция не събере достатъчно подкрепа премиерът отговори: "Следва работа!"