Истинска енигма ще бъдат изборите в пловдивския район „Южен”, а битката ще бъде между трима кандидати. Това показва анкета на TrafficNews , в която участие са взели близо 3000 души.  С реални шансове за балотаж са кандидатите на ГЕРБ в лицето на Костадин Язов, действащият кмет Борислав Инчев от Обединени патриоти, както и журналистът Илиян Велков, чиято независима експертиза е подкрепена от ЗС „Александър Стамболийски”.

На последните избори ГЕРБ не спечелиха единствено този район, а през този мандат той се превърна в най-големия, като изпревари „Централен”.

Най-много гласове в анкетата са отишли за бившия депутат Костадин Язов от ГЕРБ. В негова подкрепа са гласували 26,24% от запитаните.  На второ място е кандидатът от ЗС „Александър Стамболийски” Илиян Велков с 22,36%. Съвсем малко зад него е действащият районен кмет Борислав Инчев с 21,99%.

За другите двама ясни кандидати – Ангел Иванов от БСП и Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” са гласували съответно 11,83% и 6,18%. За друг кандидат биха гласували 11,31%.