След всичко това, което се разви от първия ден на новото управление - и към парламент, и към кабинет, опозицията започна битка. Тя не даде толеранс за структуриране на програма, все пак се създаде коалиционен кабинет. През целия този период бяхме свидетели на безпрецедентни атаки към правителството - с фалшиви новини, с неистини. Това заяви пред "Плюс-минус" депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. 

"Буквално преди борени дни президентът обяви, че ще се срещне с премиера, който да разкаже за хода на изпълнението на заложената предизборна програма. Все пак президентът би трябвало да е обединител и е най-нормално да се срещне с управляващите. Но когато не се срещаш с победителите в едни избори, а със загубилите и изтъкваш тяхната абстрактна "визия", това не е нормално", коментира депутатът.

Той заяви, че "когато се прави една такава среща за правилата в изборния кодекс, би нормално президентът да отговори на въпроси към предишните избори". "Говорим за президентските избори, в които той пряко участва. Въпросите към него са следните - има ли в неговата кампания социално слаби спонсори, които се явяват подставени лица. Това са публично зададени въпроси и от политолози, и от обикновени хора. когато говориш за "Костинброд", той го спомена и в "Панорама" - аферата бе насочена към ГЕРБ с цел той да загуби изборите. Самият президент, ако има упреци към него, да отговори. Когато ще говорим за "чистота", нека нещата са ясни докрай".