Водещият на червената телевизия БСТВ Стоил Рошкев направи странен коментар за президента Румен Радев.

"Сега да ми говори на развален английски като Борат, някак си на мен не ми направи добро впечатление. Ние сме българи и трябва да си говорим на нашия си език", коментира Рошкев със зрител, включил се по телефона.

Рошкев заяви, че Радев не бивало да прави обръщението си към ООН на английски, защото е български президент.

"Много е полезно да се знаят езици, но когато ти си държавен глава на една суверенна държава, да говориш на друг език изглеждаш като индианец. Разбирате ли, един индианец застава да говори с големия бял брат на неговия език.

Ако искаш наистина да си горд представител на една изконна 1300-годишна нация, ти можеш да знаеш 65 езика, но трябва да говориш на твоя език. Иначе изглеждаш като един дивак", заяви водещият. Вижте!

Това изказване предизвика истинска буря сред социалистите, а Кирил Добрев написа гневен коментар във Facebook, като изрази надежда изказванията на Рошкев да са негова лична преценка и мнение, а не позиция на партийната телевизия.

Той подчертава, че медията е собственост на БСП и се издържа от субсидията.

Шефът на софийските социалисти Калоян Паргов пък заяви, че е неестествено журналист на тяхната телевизия да вкара партията във филм, чийто абсурден сценарий все едно е писан от Саша Барън Коен.

Членове на Националния съвет на БСП също масово се възмутиха от нападките срещу държавния глава. А във Facebook вече върви анкета за сваляне на Стоил Рошкев от ефир.

Лагери в левицата пък открито обвиняват председателя на БСП Корнелия Нинова за поведението на водещите в БСТВ, тъй като тя била в хладни отношения с Румен Радев.