Бойко Борисов коментира санкциите срещу Русия в Брюксел. "Всички ги подкрепят, това е истината", заяви премиерът на България пред журналисти.

"България е изключително уязвима. Дано Русия пусне поне обикновените моряци, заловени при конфрликта в Керченския пролив", заяви той.

На въпрос за трансформирането на Правителствена болница, както всички е знаят, в детска болница, Борисов отговори: "Срещнах яростна съпротива, което ме учуди. Ще настоявам пред парламента само да не е Правителствена болница, мисля че беше член 5. Окей, няма да е детска болница. Не е от компетенцията на Министерския съвет да решава каква да е, но държа да отиде към Министерството на здравеопазването. Дразни ме определението Правителствена болница, това не ми е работа." 

"Надявам се да дадат по-добри условия за изтребителите F-16, но има комисии, които разглеждат тези оферти. По никакъв начин не се меся, подчертавам. Пилотите обаче са на мнение, че новите F-16 са много по-добри от другите стари", каза още Бойко Борисов. Той призна, че ситуацията в региона е нестабилна и затова България трябва да се подсигури с тези изтребители. "Към момента имаме само транспортни самолети, през последните 15 години от други правителства са купувани само такива", добави премиерът.