"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа в личния си профил във Facebook министър-председателят на България Бойко Борисов.

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", казва още той.

"Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", допълва Борисов.

По думите на министъра на младежта и спорта Красен Кралев искането за оставка не е заради нарушения на правилата на УЕФА, а заради цялостното състояние на българския футбол. То идва след вчерашните прояви на расизъм по време на мача България - Англия от квалификациите за европейското първенство.

По думите на премиера, ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби.

"Вижте със спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз ние не се произнасяме. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради груба олигофрени или недоброното ръководене на футболния съюз и протестни действия към него. Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви още Борисов.

Доживяхме! Правителството след срама (0:6) срещу Англия: Боби, подай оставка!