Премиерът Бойко Борисов посети стадиона в Шумен, за който правителството отпусна 3 милиона лева за ремонт. Той нареди първо да се подмени тревата, за да могат децата да играят на добра настилка.

Спортното съоръжение е в много лошо състояние. През септември миналата година бе представен идеен проект за цялостното му обновяване, за което според предварителните разчети ще са нужни между 12 и 14 млн. лв.

Преди мача министър-председателят провери в какви условия тренират футболистите на стадиона. Борисов се запозна и с млади футболисти. От местното ръководство му казаха, че изпълняват неговите препоръки - да работят с младежта. 

Премиерът коментира и казуса с протестиращите медицински сестри. На въпрос, дали отново ще се срещне с протетстиращите медицински сестри, премиерът отвърна, че той вече се е срещал с тях. 

"Всичките тия хора, които виждатем биха могли да се качат на козирката и да кажат "или..или". С тях се виждах. Огромна част от исканията им са изпълнени. В понеделник двата синдиката имат среща. Синдикатите месеци наред отстояват и се пазарят за нощния труд, за заплатите. Всичко това в разговори в последния месец сме го финализирали.Освен това се видя, че заплатите не са такива, каквито те ги говорят. Нали? Или не видяхте? Аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих при тях министри, зам.-министри.Ще предложим пакет след понеделник и ще видим как ще се разберем. Аз съм изказал, цялото си уважение към тях", заяви Борисов.

Що се отнася за темата за бежанците по границиците, министър-председателят посочи, че ни дават за пример.

"По границата с бежанците - продължават да ни дават за пример. Ужасно е състоянието на границата между Гърция и Турция. От двете страни има армия и полиция. Виждате колко деца, жени стоят в тази преса. Знаят, че нашата граница е добре защитена и натискът е нулев. Споразумението с Турция за бежанците важи в пълен обем", заяви премиерът.

В понеделник ще има среща в Брюксел между шефовете на комисията, парламента и Съвета с президента Ердоган. Дано намерят някакво решение. Виждате, че с дипломация, с всички мерки. Нашите ги взехме преди 4 години, в Гърция проспаха четирите години. Когато ние правихме съоръжения, когато водихме дипломацията, когато си защитавахме границата, те не го правиха.

Черно море е толкова топло в момента, колкото и Егейско. С лодка от Босфора си тук за нула време. И моретата са ни еднакви. По-малко да се приказва, по-добре. Българите спят спокойно.

Българите в Харманли какво беше? Какво беше в центъра на София, когато се разхождаха хиляди мигранти? Колко е спокойно днес. Дано се реши този проблем, защото за региона ще има проблем за туризма, за инвестиционния климат. Ние продължаваме да си изпълняваме нашите ангажименти и искаме същото. Искаме нулева нелегална миграция на границата", заяви още Борисов.