Мая Манолова е събрала повече подкрепа от електората на малките десни партии и националистите от ВМРО и "Атака" на балотажа, отколкото Йорданка Фандъкова, но въпреки това губи вота – сочат данните от екзитполовете на социологическите агенции.

Според "Галъп" - 98% от гласувалите за Мая Манолова на първи тур са дали гласа си за нея и на втори тур. Подкрепа за нея идва и от Десислава Иванчева, като 85,7% от избирателите й на на първи тур, са подкрепили бившия омбудсман на втория. 75% от избирателите на Волен Сидеров са гласували за нея, 54,7% от избирателите на Ангел Джамбазки, 49,5% от избирателите на Борис Бонев, 41,2% от избирателите на Борис Игнатов и 1,5% на Йорданка Фандъкова.

За Фандъкова са гласували 34 на сто от подкрепилите Борислав Игнатов на първи тур, 26 на сто от пусналите бюлетина за Борис Бонев и 36 на сто от далите вота си за Ангел Джамбазки.

Жените са били много по-активни на балотажа в София, като от отишлите до урните 58 на сто са били дами, обявиха от "Тренд". Това означава, че симпатиите на нежния пол към Фандъкова са наклонили везните в женския дуел за столицата.

423 134 софиянци са гласували на балотажа, което е малко над 40% избирателна активност. Това означава, че до урните са отишли по-малко хора, отколкото на първи тур, когато активността беше 43,57 на сто.