Още един депутат напуска парламентарната група на БСП. Това е параолимпиецът Михаил Христов. Така напусналите червената група само за последния месец вече стават 8.

"Подадох си заявлението, решението ми е лично и не е продиктувано от никакви фактори", настоя той.

"Когато има противоречия в отношенията в една група, понякога се налагат и такива действия", обясни депутатът пред  "24 часа" и допълни, че става въпрос за неразбирателство и противоречия в червената група, както и за недаверие във вземането на решения.

Така Христов остава независим депутат, или нечленуващ в група, както се водят според новия правилник.

"Не искам да ме причисляват към никого, това е мое решение, въпреки че симпатизирам на някои от колегите", отговори той на въпрос дали ще се присъедини към колегите си, които се наричат групата "Прогресивни социалисти".

В края на септември червената група напуснаха първите шестима - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов.

А от началато на мандата соцгрупата напуснаха и двама от коалиционните партньори - Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така напусналите стават общо 10 души.

БСП оредява още и още… Още един социалист напусна ПГ-то на Корнелия