Зверски труд кипи на стадион Локомотив показа проверка на PlovdivDerby.com. Ден преди жребия за Лига Европа на Лаута не жалят средства и усилия, за да превърнат съоръжението на черно-белите в едно прекрасно място, което да получи трета категория на УЕФА. По груби сметки сметката за Христо Крушарски ще излезе доста дебела (със сигурност 6-цифрена сума), но собственикът на смърфовете е решил да направи така, че след 30 години Пловдив пак да посрещне мач от ЕКТ.

Първото място, което посетихме бе залата за пресконференции. Тя вече е двойно по-голяма.

Стената към една от стаите отзад е бутната, за да може залата да се разшири двойно и да може да приеме всички медии, които ще се акредитират за мачовете на Локо Пд. Специално място ще бъде отредено за камери и оператори. Специализирана фирма се е заела с интернет покритието на стадиона и отделните посещения. Монтират се специални рутери, които да понесат натоварването.

Фитнесът се превръща в огромно ТВ студио. Всички уреди от там са извадени, а огледалата ще бъдат покрити със специално фолио. На козирката също кипи труд. Там се поставят 3 скари, върху които ще се обособят 3 места за телевизионни камери. Като стана думи за камери, на Лаута вече разполагат с 14 нови охранителните такива.

Някои от тях са от последно поколение и струват по няколко хиляди лева бройката. ! от тях вече е монтирана на централната трибуна, а обсегът и е чудовищен. Тя може да заснеме лицето в HD качество на всеки един фен на стадиона, дори той да е на Бесика, в сектора за гости или на Спорт клуб. С камери се сдобиват постепенно и всеки един от входовете на стадион Локомотив. Това обаче не е всички. От Локомотив Пловдив са поръзали и задължителните турникети за всеки един от подстъпите към стадиона. На Лаута вече всяко едно място ще бъде номерирано, а трибуните ще бъдат разделени на отделни блокове. През Протикет всеки фен ще си купува определено място, а чрез турникетите той ще бъде насочван именно към съответния блок и седалка.

Зад вратата от към южната страна на стадиона се зачимяват няколко десетки квадратни метра с естествена трева.

Това изискване на УЕФА е за загряващите футболисти. На пистата пред южната част на Централната трибуна ще бъде обособено място за външно ТВ студио. Поръчани са нови скамейки, които ще заменят старите реликви. Рекламодателите на стадиона са уведомени, че трябва да подготвят и доставят нови рекламни пана. Съблекалнята за гости също е разширена от към места в нея. Тази на домакините е освежена. Обособена е и вече стая за допинг контрол.

Извън самият стадион се подготвят цели 4 паркинга. 2 за зрители – До волейболната зала и до малкото изкуствено игрище. ВИП паркингът ще е и където е сега, зад централната трибуна, но той ще бъде старателно разчертан. Още по на юг към сектора за гости пък се обособява служебен паркинг. Входът за сектора за гости, на който вече са поставени 1/3 от седалките ще бъде отремонтиран, а калният и обрасъл с храсти път до него ще бъде превърнат в добре поддържана алея.

Това са само част от подобренията, които се правят на Лаута и които репортер на PlovdivDerby.com видя и засне. От Локомотив ни информираха, че всеки един служител е натоварен с определен брой задачи, които трябва да изпълни и за които отговаря. Работата не спира в 17:00 часа. Напротив. След като жаркото слънце позагуби от силата си, започва да кипи още по-усилена работа, разкриха работници пред нашия репортер.

Мачовете от Европа ще минат и замина! 1, 2, 3 или колкото съдбата е отредила за Локо Пд през тази еврокампания. Но всички средства хвърляни през последните седмици ще останат. Подобренията ще са налице и за предстоящите шампионитни срещи от Първа лига. Феновете ще се наслаждават на удобствата, журналистите ще работят при много по-добри условия, футболистите ще влизат в едни европейски съблекални, ще сядат на модерни скамейки. Сигурността на стадион Локомотив ще е на Европейско ниво за години напред!

Заради всичко това PlovdivDerby.com поздравява футболен клуб Локомотив Пловдив за положените усилия и вложените средства!

Купата на България на практика е на път да вдигне нивото на черно-белия клуб поне с няколко пункта!

П.С: Докато подготвяхме този репортаж още на място, на стадион Локомотив непрестанно влизаха и излизаха камиони и друга строителна техника!