Ботев Пловдив обяви днес официално първото си зимно попълнение. PlovdivDerby.com се свърза със Запро Динев, за да направим първото интервю с него като футболист на канарчетата.

– Честито и какви за първите ти впечатления от Ботев Пд?

– Благодаря. Договорът е факт още от вторник, но днес бе обявен. Тук атмосферата е страхотна. Много се радвам, че попаднах в този отбор и колектив.

– Правиш скок от В директно в А група…

– Още пред един месец, когато ми казаха, че Иван Кочев ще идва да ме гледа, не се го взех на сериозно, защото предполагах, че следващата ми крачка ще е Б група. От Б група ме гледаха страшно много отбори и когато разбрах за Кочев, не се притесних, защото не очаквах, че е нещо сериозно. Така се случи обаче, че веднага след мача ми се обадиха. Не на мен, а на човека, който отговаря за моите права – Георги Петров. Той ми каза, че всъщност интереса е сериозен. Аз обаче отново не успях да повярвам. Да, но след седмица от Ботев се обадиха пак, след няколко дни пак. Г-н Петров ми каза: „Искат да играеш контрола. Много напъват за теб.“ Разбира се приех. Дойдох в Пловдив, играх добре и се прибрахме в Петрич. Още вечерта са се обадили от Ботев и са казали, че ме искат още през зимата и не приемат отказ. Нямаше какво да му мисля и се съгласих.

– В тази връзка днес Меридиан Мач разкри, че от Локо Пд са проявили също интерес към теб…

– Да! Истината е, че Георги Петров е играл в Локо Пд. Той е шампион с черно-белите през 2004-а година.  В началото на сезона е казал на Ванчо Траянов да ме следят, че има хляб в мен. От тогава до контролата, която изиграх с Ботев обаче, никой от Лаута не се бе обаждал. Когато се качихме в колата, след като играх контрола с екипа на Ботев Пд от Локо Пд се обадиха и казаха веднага да отивам на Лаута, че ме чака договор и т.н. Вече обаче беше късно. Казахме им, че сме поели ангажимент към Ботев, а и вече бях видял какви са условията на базата в Коматево и трудно нещо щеше да ме накара да избера друг отбор. Вижте, аз не съм бил фен нито на Ботев, нито на Локо Пд. От Ботев бяха настоятелни, много настоятелни. Това е важно за един футболист.

– Когато чу Ботев Пд за първи път, каква бе картинката, която се появи в съзнанието ти?

– Базата с чудесните условия за футбол и публиката. Тази база, която има Ботев Пловдив предразполага да мислиш единствено и само за футбол. А публиката… Ами още когато вие писахте, че има интерес към мен и ще дойдат да ме гледат, поне 15 души, фенове на Ботев, които не познавам, ми писаха и ме надъхаха. Помислих си, че за мен това е нещо невероятно. За мен бе страхотно, че играейки във В група идват да ме гледа от елитен отбор и той не кой да е отбор. Както в началото казах – просто не го вярвах.

– Какви са твоите футболни качества и какъв характер си?

– Умирам на терена, когато губя. А когато печеля искам да е с повече и повече. По време на мач не се спирам, хвърлям се на шпагати, правя фалове, не се щадя. Като футболни качества, едва ли аз трябва да говоря за тях. Не съм Меси или Роналдо като техника, но съм бърз. Знам как да се възползвам от това. Не съм толкова кльощав, какво преди, мога да печеля единоборства, мога да гардирам…

– Коя е любимата ти позиция?

– Десен външен. Рядко съм играл и от ляво. Там ми е малко по-трудно, защото трябва да навлезна навътре към терена. А когато съм по дясното крило, мога да стигна до аутлинията и да центрирам, имам повече опции.

– Казваш, че не си бил фен на Ботев или на Локо! На кого си фен?

– На Беласица, как на кого! Родния ми клуб, на чиито мачове като дете съм гонил топките зад вратата.

– На кого искаш да благодариш?

– На всичките ми треньори в Беласица, на моите родители и на приятелката ми, разбра се. Естествено и на г-н Петров, без когото този трансфер нямаше да се осъществи.

– Кой от новите ти съотборници първи направи крачка към теб? 

– Иван Чворович и Стивън Петков. Те бяха хората, които веднага започнаха да се шегуват с мен и напариха така, че да се почуствам част от колектива в Ботев. Много съм впечатлен, че в обора веднага ме приеха като равен. Знаете какви играчи има тук, къде са били преди това, но никой не лети в облаците, никой не ме е погледал по-отвисоко, не съм забелязал някой да се надува. Данчо Минев пък първи се запозна с мен, когато дойдох да играя контрола с екипа на Ботев.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.