Вратар от школата на Арда Кърджали е бил пред трансфер в Локомотив Пловдив, но е отказал заради клубните си пристрастия, научи Glas.bg. През лятото от школата на черно-белите са се обърнал към колегите си от Арда Кърджали в търсене на вратар за тима до 19 години. Както е известно двата клуба са в доста добри отношения и няколко играчи от Локо Пд потеглиха в посока Кърджали. От Арда веднага са откликнали и са предложили на черно-белите най-добрия вратар в школата им Анатоли Кирилов. Треньорът на младежът му съобщил, че има възможност да заиграе веднага като титуляр в Локомотив Пловдив, но той категорично отказал заради клубните си пристрастия. От малък Анатоли бил фен на Ботев Пловдив въпреки, че е родом от Крумовград.

Пристига в Арда преди 3 години, когато баща му си намира работа в Кърджали. Заиграва в школата и се утвърждава като титуляр, какъвто е и в момента. След като отказва да се присъедини към Локо Пд заради любовта си към жълто-черния клуб, от Арда изпращат в Пловдив неговия съотборник Хакан Хабиб, който е с година по-голям от родения през 2001-а Анатоли. Дебютът на Хабиб за Локо Пд пък е именно срещу Ботев в дербито между двата отбора в първия кръг от Елитната до 19 години на 12.08.2018. Ботев Пд вкарва 4 попадения във вратата на градския съперник за победа с 4:1, а Хабиб вече е обратно в Арда след само месец престой на Лаута.

Анатоли се е влюбил в Ботев Пловдив от мачовете по телевизията. Баща му няма любим отбор, никой около него не е от Ботев, но той избира жълто-черната религия. Започва постоянно да се моли на баща му да го заведе на мач на Ботев на Колежа и така един ден се озовава в дома на канарчетата на дербито с Левски. Споделя пред свои близки, че никога не ще забрави този момент. Винаги когато има възможност посещава мачове на канарчетата. Това, че е от друг град му създава неудобства. Няма с кого да подели средствата за път и прочие. Въпреки това вече има няколко мача на трибуните на Колежа и на базата в Коматево. Малко след предложението от Локо Пд пристига и оферта от Берое, но Анатоли отказва и нея, разкриват запознати. Мечтата му е една: Да развие качествата си до такова ниво, че да бъде пожелан от Ботев Пловдив.