Треньорът на Пирин (Благоевград) Васил Петров бе много доволен от успеха с 2:0 над Локомотив София в "Надежда". С него орлетата взеха още глътка въздух в битката на дъното на класирането. В момента благоевградчани са на 13-о място в класирането, с точка повече от първия под чертата Несебър.

"Това бе много важна победа за нашия отбор. Направихме крачка към оцеляването. Най-вече съм доволен от резултата и трите точки. В последните три двубоя момчетата показаха дух и желание. Срещу Локомотив София обаче те не успяха да покажат играта, която демонстрираха срещу Локо Горна Оряховица (0:0) и Несебър (3:2). Футболистите ни са млади и горят от желание да останем във Втора лига.

Можехме да решим срещата по-рано, а не да треперим до последната минута. На почивката си говорехме, че имахме ситуации, от които да водим с 3:0 още след четвърт час игра. Не успяхме обаче да си направим двубоя спокоен. Това се дължи на неопитността на футболистите.

Вярно е, че вече сме близо до оставането в групата, но ни предстоят три много важни мача. Имаме две домакинства и гостуване на Монтана. Ако сега бием като домакини Черноморец Балчик, ще дадем голяма заявка за оцеляване", каза Петров.

В следващият кръг орлетата приемат Черноморец Балчик, който вече се спаси, а в последния приемат Лудогорец II, който дотогава може да се е спасил. В следващия тур предстои и директен мач между Кариана и Добруджа.