Петрич. До края на бюджетната година планираме да бъде открит пътят от село Рупите до античен град Хераклея Синтика. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Минка Салагьорова, зам.-кмет на Община Петрич с ресор строителство. Тя уточни, че работата по изграждането на пътя още не е започнала, тъй като трябва първо да приключи процедурата по обществената поръчка.
„На първо място бе подготвен инвестиционен проект за пътя, който ще осигури достъпа до археологическите разкопки, като съответно в бюджета на Общината бяха предвидени средства, за да започнем благоустрояването на района от минералните извори към Античния град. Същевременно след решението на Министерския съвет ще започне строителството след провеждане на обществена поръчка и на другия участък, който ще свърже всички тези туристически обекти и ще осигури нормален достъп за абсолютно всички туристи“, отбеляза зам.-кметът на Петрич.
Минка Салагьорова каза още, че с помощта, оказана от правителството и лично от премиера Борисов, ще се осъществи една дългогодишна мечта на жителите на общината.
Натали СТЕФАНОВА