При стрелбата в баптиската църква в Съдърланд Спрингс в Тексас са загинали 27 души, сред които и детенце на две години. 24 души са ранени. Според свидетели сред пострадалите също има много малки деца, съобщава CNN. Местният шериф съобщи пред медиите, че стрелецът е бил един и е открил огън веднага след влизането си в църквата.

Свидетели разкриват още, че убиецът е нападнал невинните жители на градчето около 11:30 часа местно време. Църквата била пълна заради службата, която започнала половин час по-рано.
 
Засега не е известна нито самоличността на стрелеца, нито мотивите му. Свидетелка от бензиностанция, която се намира в близост до църквата, разказва, че чула около 20 изстрела.
 
Данните за броя на мъртвите и ранените са приблизителни и все още не се знае дали загиналите не са повече. Тежко ранените са откарани в околни болници с хеликоптери, на място има и много служители на ФБР. Полицията пък съобщава, че нападателят е мъртъв.

Жена, която е станала свидетел на всичко, описва във Фейсбук, че е видяла нападателя да се отдалечава с бясна скорост от църквата в кола, след което катастрофирал, излязъл от автомобила и продължил да бяга, съобщава Daily Mail. Стрелецът бил убит при преследването. 

Градчето, в което живеят около 500 души е изпаднало в паника. Жителите му са се събрали на няколко места и се молят за убитите и ранените. Много от тях са в пълна неизвестност и още не знаят дали техни близки са загинали или ранени.