Федералният полицейски служител Рамона от Германия е разработила свой собствен курс за обучение по борба с насилието, а през 2019 г. дори е номинирана за регионална награда за най-добър стартъп. Но... на 3 април самата Рамона стана престъпник - застреля двете си дъщери, а след това и себе си.

Съпругът на Рамона се обадил в полицията около 04:40 часа. На местопроизшествието в жилищна сграда в Бавария, служителите на реда открили три тела.

По данни от предварителното разследване Рамона застреляла дъщерите си, 10-годишната Анабел и 12-годишната Вивиен, докато те спели, със служебния си пистолет. Запознати на семейството съобщават, че напоследък е имало обтегнати отношения между съпрузите, а Рамона преди това е имала психични проблеми.

Това е втората семейна драма за 24 часа в Германия, пише bild.de. В четвъртък, 02.04, полицията в Дортмунд (Северен Рейн-Вестфалия) намери телата на 38-годишната Пати К. и трите й деца (2, 6 и 8 години) в апартамента на семейството. Според полицията бащата на децата, 41-годишният Тим ​​К., е станал убиец.

Удушил жертвите си, след което скочил от автомобилен мост и загинал. Какво е мотивирало убийството и самоубийството, не е ясно. Съседи съобщават, че това е било образцово семейство. Пати, която е дипломиран инженер, работи в Техническия университет в Дортмунд, но заради епидемията жената работила от дома си.