Четирима мъже са задържани в ареста на Шесто РУ при специализирана полицейска операция по линия "наркоразпространение", проведена на територията на квартал Столипиново. По случаите са започнати бързи производства.

В дома на 31 годишен криминално проявен, обитаващ жилище на улица "Владая", служители на криминална полиция на районното управление са открили и иззели таблетки "Клоназепам". Последвало претърсване на друг, обитаван от мъжа адрес- къща в село Скутаре. В имота на улица "Васил Левски" са открити 0,45 гр. марихуана и семена от канабис с тегло 0,57 гр.

В хода на проверка на улица "Ландос" са иззети 16 пакетчета с хероин. Високорисквото наркотично вещество е притежание на 38 годишен, криминално проявен мъж от квартала. Бързо производство за разпространение на наркотици е образувано срещу друг криминално проявен и многократно осъждан жител на кв. Столипиново с прякор "Вальо-Целувката". Мъжът продал на 40-годишен пловдивчанин хероин с тегло 0,39 гр. След доклад на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура наркодилърът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а в последствие и за срок от 72 часа в ОЗИН Пловдив.

43-годишен криминално проявен и осъждан мъж е задържан от служители криминална полиция на районното управление при проверка на улица "Ландос". При личен обиск от мъжа е открит и иззет 0,066 гр. хероин.

Междувременно с полицейска заповед за срок до 24 часа в ареста на Трето РУ е задържан 31-годишен мъж от Пловдив. В хода на претърсване и изземване в жилище обитавано от мъжа при последвалите процесуално- следствени действия, са открити и изети 2,56 гр. марихуана и кокаин с тегло 3,449 гр. По случая под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив е започнато бързо производство.



В хода на работа по документиране и доказване на престъпление по бързо производство образувано срещу 27-годишен пловдивчанин, служители на РУ Хисаря извършили претърсване на адрес в Пловдив. В жилище на мъжа на улица "Васил Левски" , служителите на реда открили и иззели марихуана с тегло 1,22 грама.

Работата по документиране на престъплението продължава разследващ полицай при РУ, а откритите наркотични вещества са приобщени по съответния ред към започнатото производство.