За броени часове криминалисти разкриха извършителя на домова кражба в Труд. Задържаният е извършил деянието в условия на рецидив.

На 25 февруари в РУ Труд е получен сигнал за разбита къща в село Калековец, от която липсват множество вещи. В резултат на бързите оперативно издирвателни действия на униформените е разкрит извършителят на кражбата - 31-годишен жител на Калековец, добре познат на полицията, който извършил последното си деяние в условията на рецидив.

Извършителят на престъплението е осъждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност. Последното наложено наказание за извършено от него деяние е лишаване от свобода за 8 месеца и е изтърпяно, като в края на ноември 2019 г. мъжът е излязъл от затвора. Малко след това бил автор на нова кражба - факт, станал ясен след последното му задържане в ареста на РУ Труд за срок от 24 часа по Закона за МВР.

С прокурорско постановление на лицето е взета мярка за неотклонение - "задържане под стража" за срок от 72 часа. В хода на разследването ще бъде установена съпричастността на задържания към други кражби на територията на районното управление, за които се водят досъдебни производства.

По думите на жители от село Калековец, мъжът не работи и се препитава с доходи от продажби на откраднатото, а с част от парите които получава от тях, си набавя и наркотици.