Младо момиче е често срещано из големите вериги хранителни и строителни магазнини. Тя се представя за глухоняма и събира средства за организация.

Девойката се разхожда със списък и си набелязва хора, от които да проси. Разбира се има много подмамени, които от добро сърце даряват за каузата кръгли суми.

Оказва се, че не само момичето от снимката е замесено в долната схема. Много пловдивчани споделиха своя опит в социалната мрежа по повод на публикация на Михаил Дончев по темата. Някои споделят, че са давали по 2 и 5 лева, но те не са били приемани, дори измамниците се мръщели.

Авторът разказва, че съпругата му се е сблъскала с въпросната глухоняма. Ситуацията дори ескалирала, когато жената се усъмнила в истинноста на каузата и пожелала да снима списъка с дарения. Тога се отключила и агресията на "събирачката", която бутнала жената и посегнала да я удря по главата.

Ето какво написа Михаил:

"Пазете се от мними събирачи на дарения. Тази жена днес в 18.30 е бутнала списък с подписи на жена ми в Лидл (Смирненски). Съпругата ми се усъмнила за истинността на събирането на подписи и дарения и изкарала телефона да снима въпросния списък. Жената е станала агресивна, бутала я е и е посегнала да я удари по главата. Охраната е била извикана и въпросната особа скоростно се е изнесла. Работим за установяването на самоличността и. Имало е и друга жена, която също се е омела при пристигането на охраната. Умно и нагло са се възползвали от факта, че с маска трудно могат да се идентифицират и съвсем открито създават проблем в супермаркет. Пазете се и бъдете здрави."

Ето и коментарите: