Турски тираджия, пътуващ в посока Бургас, е разцепил мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение. Ударил е поне пет коли. След това се е обърнал на една страна и е избухнал в пламъци.

Това е причината за касапницата на 163 км. на магистрала "Тракия". По първоначални данни той е заспал зад волана. 

Има 6 жертви, потвърди областният управител на Стара Загора. Сред загиналите е и шофьорът на тира, предизвикал жестокото меле.

Жертвите от "Тракия" се връщали от морето, търсят тялото на тираджията СНИМКИ+ВИДЕО

3-годишно детенце бере душа след касапницата с 6 трупа на "Тракия”

На мястото има и екип на пожарната, полицията и спешна помощ. Пожарникари режат ламарините на смазаните от тежкотоварното возило коли. Задръстването в района е голямо. Движението е ограничено и се регулира с пътни знаци. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино", уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция. "Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост", призовават от АПИ.

3-годишно детенце бере душа след касапницата с 6 трупа на "Тракия”

Задръстването е около 10 километра и предстои полицаите да обръщат движението, тоест колите, които са сега в тапата да обръщат и една по една да карат а аварийната лента в насрещното до първата отбивка, съобши читател на GLAS.bg, който е в тапата.

6 трупа в касапницата край Пловдив, тапата е километрична СНИМКИ