Тежка катастрофа е станала преди кръговото кръстовище в Айтос, по пътя от Руен, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Много коли са били пометени от тир, който в крайна сметка е спрял в крайпътна ограда.

При ПТП-то в колата си е изгоряла 28-годишна жена. Автомобилът, в който се е движела младата жена, е пламнал, след адския удар с камиона.

Младата жена е загинала в горящата кола. Тя е пътувала заедно с мъжа си, който не е пострадал при инцидента.

Свидетели разказват, че товарният автомобил се спускал надолу по ул. "Хаджи Димитър" - в посока от Руен към кръговото.

"ДАФ" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен несебърлия, по неустановени до момента причини, отнема предимството и допуска ПТП с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, след което блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства (освен леки автомобили, сред тях има и микробус).

"Гледката е ужасяваща… Заради високата скорост каросерията на камиона буквално се е откъснала, превозвал е над 30 тона жито. Спря едва когато се заби в другите коли, които си чакаха на червен светофар. Много голяма трагедия, дано да няма други пострадали", коментира свидетелите на кървавата трагедия.

Към момента в посока УМБАЛ - Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Айтоската улица "Хаджи Димитър" (от Автогара - Айтос до кръговото кръстовище) е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос.

Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Снимки: Христо Минчев