15-годишен преби и се опита да удуши 11-годишно момче в уския град Кандалакша. Когато детето загубило съзнание, тийнейджърът го заровил в снега, мислейки, че е мъртъв.

Ученикът беше намерен и изкопан от възрастни, които извикали линейка. За щастие, сега нищо не застрашава здравето на малкото момче. Насилникът му е бил задържан, разследващите установяват как точно се е случила тази съвсем не детска история. Непълнолетният престъпник ще бъде затворен зад решетките, защото жестокостта на неговото престъпление минава всякакви граници.

От социалните мрежи стана известно, че садистът е съблякъл момчето по бельо, преди да го зарови в снега. И без да подозира за това, е... спасил живота му.

"Лекарите казват, че ако не беше настинката, ученикът просто щеше да умре. Сега той е у дома, не се отделя от майка си. Най-лошото за него е връщането в училище. Младият северянин се страхува, че престъпникът ще избегне наказанието, ще се върне и ще завърши това, което е започнал", съобщава източник на kp.ru.

Оказва се обаче, че това не е първият път, когато безмилостният младеж е проливал кръв.

"Учителите в училище се страхуваха от него, казваха, че е твърде зрял за възрастта му. Разумен, тих, с феноменална памет, звезда на училищния драматичен съства, но ... странен. Всички се страхуваха от него и трепереха. Момчето е било в психиатрична клиника, където е прекарало 30 дни за убийство. През 2017 г. той хвърлил 8-годишно дете в река и с интерес наблюдавал как се дави. По време на разпитите полицията била шокирана от поведението му", разказват в социалните мрежи.

Описвайки със сладострастие всеки детайл на престъплението си, момчето открито се присмивало на служителите на реда, тъй като към момента на убийството то дори не е било на 14 години и не е било възможно да го накажат с цялата тежест на закона.

В момента разследващите разследват наказателно дело по член 2 на член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация "Убийство на непълнолетен".

Превод и редакция: Glas.bg