Организирана група за кражби на автомобили беше разбита от полицията в град Лийдс, Великобритания, благодарение на снимки в социалните мрежи.

Автокрадците сами се похвалили със своята плячка, което помогнало на полицаите да ги идентифицират и заловят, съобщава BBC.

Един от членовете на бандата, който е на 21-годишна възраст, публикувал в Instagram снимка, на която позира до откраднато Audi A6 на стойност 60 000 паунда (малко над 70 000 евро).

В групата участвали още двама автокрадци на 20-годишна възраст. Те също публикували снимки в специално създадена група в Instagram, наречена Mr Dingers, където всеки може да се "похвали" анонимно с криминалните си подвизи.

На снимките автокрадците поставяли "смайлита" върху лицата си, за да не могат да бъдат идентифицирани.

Полицията обаче открила мобилни телефони с оригиналните изображения, които били използвани като доказателство за извършените престъпления, пише profit.bg.

В досието на младите автоджамбази фигурират кражби на луксозни возила на обща стойност 568 000 паунда (663 000 евро). 

"От начина, по който крадците са се хвалили със своите "постиженията", е видно, че не са изпитвали никаква вина за деянията си, нито пък съжаление към техните жертви", се посочва в изявлението на полицията в Лийдс. 

Автокрадците направили пълни самопризнания пред съда и ще излежават присъди между 3 и 4 години.