Криминално проявен апаш извършил множество кражби през последната седмица е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. 

Задържането е в резултат на активните действия на служителите от полицейското управление в областния град по противодействие на битовата престъпност под надзора на Окръжната прокуратура. Само в рамките на една седмица в РУ-Пазарджик били получени множество сигнали от собственици на кафе автомати и автомивки. Те информирали органите на реда, че апаши са разбили монетниците на вендинг-автоматите или автомивките на самообслужване. 

Освен материалните щети от взломяванията са установени липси на монети на обща стойност над 1100 лева. В хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност криминалистите спипали 20-годишен от село Овчеполци. Мъжът е с множество криминални регистрации за кражби от подобен род. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик. 

Прокурор от Районната прокуратура в областния град е удължил срока на задържането му със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата. 

В хода на полицейските действия е задържан и крадец на кон. Сигнал за случилото се бил подаден вчера от собственика на животното - 47-годишен мъж от село Динката. 

Мъжът оставил кобилата си на паша в близост до местния стадион, когато апаш я отмъкнал в неизвестна посока. При проведените действия „по горещи следи“ бил задържан 23-годишният Н.Г. от същото село. Спрямо него е образувана преписка, който е докладвана на прокуратурата в Пазарджик.