Двама наркодилъри са задържани при спецакция на пловдивската полиция

Амфетамин, кокаин, таблетки клоназепам и оборот, реализиран от продажби на дрога, са иззети от 5 адреса в Пловдив и Пазарджик

57-годишният пловдивски дилър Костадин Д. по-известен с прякора си Каратиста, е задържан от служители на отдел "Криминална полиция" и "Специализирани полицейски сили" в хода на спецакция срещу наркоразпространението.

Мъжът, управлявал лек автомобил "Фолксваген пасат" бил спрян за проверка на главен път на разклона за гр. Стамболийски и село Цалапица. Автопатрул на "Пътна полиция" го тествал и установил, че шофира под въздействие на кокаин и амфетамин. При последвал обиск и претърсване на превозното средство били открити наркотични вещества.

Криминалистите предприели претърсване и на жилището, обитавано от лицето на територията на град Пловдив, а в последствие било установено и задържано още едно лице, от което задържаният се снабдявал с дрога - 42-годишен дилър от гр. Пазарджик.

В хода на неотложни процесуално - следствени действия са претърсени 5 адреса на територията на градовете Пловдив и Пазарджик, от където са иззети 50,04 гр. амфетамин, 1,18 гр. кокаин, електронна везна със следи от наркотици по нейната повърхност, както и таблетки клоназепам с тегло 0,87 грама.

На адресите са открити мобилни телефони и парични средства в размер на близо 5 000 лева - от реализирани сделки с дрога от двамата мъже. По случая е образувано досъдебно производство. Двете лица са задържани в ареста за 24 часа, а в последствие и за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив.