При акция на РУ Асеновград: Двама мъже са задържани за отглеждане на марихуана. Криминалисти са иззели над 2 и половина килограма наркотично вещество от стопанска постройка в с. Болярци и 83 стръка растения от имота на 38 годишен мъж в село Кочево.

Марихуаната е иззета в хода на спецакция по линия "Наркоразпространение", проведена на територията на селата Болярци и Кочево. В постройка на територията на бивш стопански двор в село Болярци, ползвана от 34-годишен криминално проявен мъж, са открити изсушени растения с външни признаци, наподобяващи марихуана. Експертна справка е установила, че иззетото количество е с тегло 2 кг 640 гр.

Извършителят на престъплението е с повдигнато обвинение, като в хода на акцията при проверка на лицето е установено, че същото управлява и лек автомобил "Опел вектра" под въздействие на наркотични вещества.

При друга проверка на къща в село Кочево криминалистите открили 13 саксии със засадени растения в тях. Отглежданата марихуана била обирана и складирана в бидон с течност. При претърсването на имота са иззети още 70 стръка растения, потопени в бидони.

Престъплението е извършено от 38-годишен пловдивчанин, който при стопанисването на наследствения имот използвал и електрическата енергия чрез незаконно присъединяване към електро преносната мрежа. Разследващите от РУ Асеновград работят по дадени указания от РП.