Полицията е установила вече самоличността на лицето, подало на 13 януари анонимен сигнал за поставено взривно устройство в подземията на УМБАЛ "Каспела" в Пловдив.

Служители от Второ РУ под тепетата и РУ Карлово са провели съвместно разследване и са установили, че извършител на деянието е 49-годишен мъж от Сопот, криминално проявен.

Сопотненецът е направил пълни самопризнания за случая и е задържан в ареста на Второ РУ Пловдив. Образувано е досъдебно производство по Наказателения кодек. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.  

Подаването на злоумишлен сигнал за бомба е престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс и за него е предвидено наказание, включително „лишаване от свобода“. Телефонният терорист може да получи до 2 години затвор.

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения от Прокуратурата.

Припомняме, сигналът за бомба беше подаден в пловдивската болница преди два дни. Съобщено беше, че има поставена бомба в избата на болница „Каспела“. На място бяха изпратени екипи на БОП и полицията.

Междувременно от болницата бяха евакуирани всички пациенти, вклрючително такива, които бяха претърпели операции преди часове. 

БОП влезе в пловдивска болница, търсят бомба!